Polat Ailesinin Parasını Aklamaya Çalışan Sosyal Medya Yöneticisi de Gözaltına Alındı

Dilan ve Engin Polat çiftine düzenlenen operasyonda gözaltı sayısı 24’e yükseldi. Son olarak Dilan Polat’ın sosyal medya hesaplarını yönettiği bilinen Mustafa Özalp de gözaltına alındı. Özalp’ın, Polat ailesinin yüklü bir miktar parasını aklamaya çalıştığı ortaya çıktı.

Dilan ve Engin Polat çifti hakkında kara para aklama ve vergi kaçırma iddiaları bulunuyor.

Son aylarda lüks yaşantılarıyla sosyal medyada bir hayli gündem olan Polat ailesi hakkında kara para aklama ve vergi kaçırma iddiaları ortaya atılmıştı. MASAK raporlarının incelenmesinin ardından Polat çifti, geçtiğimiz günlerde gözaltına alındı.

Gece saatlerinde düzenlenen operasyonda Dilan Polat, Engin Polat ve Dilan Polat’ın ablası gözaltına alındı.

Daha sonra çiftin avukatlarının ve Engin Polat’ın erkek kardeşinin de gözaltına alındığı öğrenildi.

Polat ailesinin gözaltı süreçleri devam ederken lük araçları da teker teker emniyete çekilmeye başlandı.

Polat ailesinin sık sık sosyal medyada paylaştığı lüks arabalar, emniyet tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan yerleşkesine getirildi. Lüks araçlar bahçede sergilenirken ayrıca led ekranlarda operasyon anının yansıtıldığı görüldü.

Dilan ve Engin Polat operasyonunda gözaltına alınan kişi sayısı 24’e yükseldi.

Engin Polat’ın 76 yaşındaki anneannesinin de gözaltına alındığı ancak sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakıldığı öğrenildi.

Polat çiftinin sosyal medya yöneticisi Mustafa Özalp de kara para aklama gerekçesiyle gözaltına alındı.

Polat ailesinin aynı zamanda yakın bir dostu olduğu bilinen Mustafa Özalp, Ankara’da gözaltına alındı.

Mustafa Özalp, Polat’a ait 1 milyon 800 bin lirayı nişanlısı Kübra Doğan’ın hesabına aktararak el konulmasını engellemeye çalıştı.

NTV’nin haberine göre, banka çalışanları tarafından fark edilen bu şüpheli hareket sonucunda para kaçırma işlemi engellendi.

Sosyal medyada sık sık Engin Polat ile paylaşım yapan Mustafa Özalp’in paylaşımlarına yazdığı açıklamalar ise dikkatlerden kaçmadı.

Mustafa Özalp’in Engin Polat ile paylaşımının altına ‘Yaz dostum kimse göçmez bu dünyadan mal ile!’ notunu düşmesi dikkatleri çekti.

“Yaz dostum altı üstü beş metrelik bez için.”

Dilan Polat’ın hediyelerini sık sık Instagram’ın hikayeler kısmında paylaştığı bilinen Mustafa Özalp’ın bir paylaşımının altına ise ‘Yarısı Kadar Bilmiyorlar. 2 Katı Konuşuyorlar’ açıklamasını düştüğü görüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir